over ons

Over ons

Mir-mar is ontstaan uit de wens om mensen te ondersteunen in hun financiële huishouding, met als hoofddoel belastingaangifte. In 2019 is Corné gestart met mir-mar, maar inmiddels is er een klein team medewerkers die zich samen inzet op het gebied van financiële administratie, belastingzaken, budgetcoaching en budgetbeheer.

Daarnaast helpen wij mensen die financieel kwetsbaar zijn. Er is een kleding- en speelgoedhoek waar men gratis kleding uit kan zoeken en er is een boodschappenproject opgestart. Hiermee kunnen deze mensen worden voorzien in de primaire levensbehoeften.

uitbereiding

Voor mir-mar heeft de tijd niet stil gestaan. Wij zijn met ons team snel gaan uitbreiden. Zo zijn wij meerdere projecten gestart, maar niet alleen projecten. Wij bieden begeleiding en ondersteuning bij uw uitkering aanvragen, maar ook bezwaren of bij UWV- processen.

Kleding project


Niet alleen boodschappen leken het probleem. Kleding vol gaten – elke dag het zelfde aan moeten – schaamte om kleding. Verschillende aspecten die wij langs zien komen. Dit gaf ons motivatie om een kleding hoek op te starten. Wij hebben hier kleding voor Iedereen die het nodig is.

mir-mar

Mir-mar is in 2019 gestart als administratie kantoor.

Tijdens het doen van aangiftes kwam Corné erachter dat er veel mensen zijn met financiële problemen. Corné heeft dan ook besloten budget coaching aan te gaan bieden.

boodschappen project

 

Tijdens de huisbezoeken en de intake gesprekken kwamen wij er steeds vaker achter dat niet alleen de koelkast, maar ook de voorraadkast leeg waren. Om rust te kunnen bieden in de financiële situatie is het erg belangrijk dat er geen stress om eten is. Door ons boodschappen project kunnen wij dit nu dan ook mogelijk maken.

"Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft. Het betekent dat je weigert op te geven."